pijl

Nieuwe regelgeving energielabels per 1 januari 2021

Bij de verkoop of verhuur en oplevering van je woning was je al verplicht om een energielabel op te laten stellen. Wat er is verandert is de manier waarop het energielabel wordt vastgesteld. Per 1 januari 2021 wordt het energielabel bepaald op basis van NTA8800. Dit moet worden gedaan door een gediplomeerd adviseur. Deze adviseur staat onder controle van een bedrijf dat is gecertificeerd volgens BRL9500.

De adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label vervolgens in de landelijke energielabel-database EP-online van de Rijksoverheid.

Bij een vergunningsaanvraag (verbouw of nieuwbouw) wordt er een concept energielabel berekening gemaakt en toetst de energielabel-adviseur of het gebouw voldoet aan de minimale BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Energielabels voor nieuwbouwwoningen worden altijd opgesteld volgens de detail methodiek. Energielabel Zwolle voert alleen opnames uit volgens de basismethodiek (bestaande bouw), en doet derhalve geen nieuwbouw of verbouw opnames.

Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf twaalf in cijfers: