pijl

Energielabel Zwolle

Als je je huis gaat verkopen of aanbied aan een nieuwe huurder, dan moet je aan de koper laten zien welk energielabel jouw woning heeft. Je moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in advertenties waarin je huis te koop of te huur wordt aangeboden, bijvoorbeeld op Funda of Facebook. En je moet het label aan de koper overhandigen op het moment van overdracht.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent onder meer een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en bijvoorbeeld zonnepanelen en/of een warmtepomp. Het energielabel is een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Het energielabel moet worden vastgesteld door een energie-adviseur die bij jou thuis langskomt en alle kenmerken van de woning opneemt. Een woningopname neemt minimaal een uur in beslag.

Energielabel Zwolle is gediplomeerd voor opname van bestaande woningen en regelt alle noodzakelijke handelingen voor registratie. Voor een aanvraag  neem contact op via het contactformulier.